MENIU

Cum a reacţionat Barack Obama când a auzit că Elie Wiesel a murit

Scriitorul și filosoful Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului, a fost 'conștiința lumii' și un 'memorial viu' care a obligat umanitatea să acționeze în fața suferinței, a transmis președintele american Barack Obama, după anunțul privind decesul laureatului Premiului Nobel pentru Pace, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

"A vorbit nu doar împotriva antisemitismului, ci împotriva urii, bigotismului și intoleranței în toate formele lor", a spus Obama.

"Ne-a implorat pe fiecare dintre noi, ca națiuni și ființe umane, să facem același lucru, să ne vedem pe noi înșine în celălalt și să facem reală promisiunea 'de a nu se mai întâmpla niciodată'", a declarat liderul de la Casa Albă.

Obama a amintit de vizita sa din 2009 la fostul lagăr de concentrare Buchenwald împreună cu Wiesel și a spus că a fost onorat că acesta l-a numit prieten.

Președintele american l-a mai elogiat pe Wiesel pentru că a acționat pentru a sta mărturie într-un mod care a schimbat lumea.

"Să ne imaginăm pacea și justiția care ar fi posibile în lumea noastră dacă am trăi cu toții ca Elie Wiesel", a mai spus Obama.

Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1986, a încetat sâmbătă din viață, la vârsta de 87 de ani.

Mai multe articole despre:
Elie Wiesel Barack Obama a murit