MENIU

Criza imigranților. Posibil nou acord pentru redistribuirea migranților, anunțat de Martin Schulz

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, luni, că se așteaptă ca miniștrii de Interne din Uniunea Europeană să ajungă la un acord asupra unei scheme voluntare de redistribuire a 160.000 de migranți, transmite Reuters. O reuniune a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne europeni (JAI) este prevăzută pentru 22 septembrie la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al UE în încercarea de a depăși actuala criză a migranților din Europa.

''Vor exista unele discuții, dar în final va fi un acord privitor la relocarea a 160.000'' de migranți, a afirmat Martin Schulz, într-o declarație pentru postul de radio public german.

În perspectiva summitului UE din 23 septembrie, cancelarul german Angela Merkel le-a solicitat liderilor celorlalte state membre să își asume responsabilitatea comună, pentru a soluționa cea mai gravă criză a migrației de după Al Doilea Război Mondial.

Conform Oficiului de statistică al UE, statele membre au primit 213.200 de cereri de azil în perioada aprilie-iunie 2015, respectiv cu 85% mai mult față de numărul de cereri depuse în trimestrul al doilea al anului 2014.

Germania a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil în cel de-al doilea trimestru din 2015, respectiv 80.900 de cereri, reprezentând 38% din totalul UE. Pe locul al doilea se situează Ungaria, cu 15%, și iar pe poziția a treia Austria, cu 8%.

Criza refugiaţilor. Invazie sau migraţie? Europa, în faţa unei crize majore