MENIU

Criza imigranților. Comisar european: Situația este dramatică. Următorul val ar putea veni din Liban

Comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, a estimat, sâmbătă, că "viitorul val" de imigranți în Europa ar putea veni din Liban, un "stat fragil" unde situația este "dramatică".

"Evoluțiile din Liban mă îngrijorează. Situația este parțial dramatică. De acolo ar putea veni viitorul val de refugiați", a declarat Hahn, într-un interviu pentru cotidianul german conservator, Die Welt, citat de AFP.

Libanul "a fost întotdeauna cel mai fragil stat din regiune", a mai afirmat Hahn, insistând asupra "instabilității situației politice" libaneze. "Există de asemenea o rată mare a șomajului (de aproximativ 20% — n.r.) și o datorie publică exorbitantă. Este un amestec periculos", a avertizat comisarul european pentru Extindere.

Criza imigranților. Croaţia a cedat presiunilor UE. Anulează blocada de la frontiera cu Serbia

 

Aproximativ 1,2 milioane de sirieni s-au refugiați în Liban, echivalentul a 25% din populație, în condiții precare.

Pentru a limita fluxul de imigranți spre frontierele sale, Uniunea Europeană, care se confruntă cu cea mai gravă criză migratorie de după 1945, va ajuta financiar țări vecine cu Siria (Liban, Iordania și Turcia) pentru a le putea asigura condiții mai bune refugiaților.

Criza imigranților. ONU avertizează: Cel puțin 8.000 de migranţi vor sosi, zilnic, în Europa

 

Cele 28 de state membre ale UE au convenit, miercuri, să mobilizeze cel puțin un miliard de euro suplimentar pentru agențiile ONU care vin în ajutorul refugiaților în țările vecine cu Siria. Ele vor sprijin de asemenea Libanul, Iordania și Turcia, precum și alte țări, prin intermediul unui fond regional.

Mai multe articole despre:
UE Liban Siria ONU Johannes Hahn criza imigrantilor