MENIU

CRIZA din UCRAINA. CNN: Armata a folosit RACHETE cu rază scurtă de acţiune împotriva REBELILOR

<p>Criza din Ucraina</p>

Armata ucraineană a utilizat rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în operațiunea pe care o desfășoară din 15 aprilie împotriva insurgenților proruși înarmați din estul Ucrainei, a anunțat marți canalul de televiziune CNN, referindu-se la trei surse din cadrul serviciilor secrete americane, informează RIA Novosti, citată de AGERPRES. 

În ultimele două zile, potrivit datelor postului de televiziune menționat, forțele guvernamentale ucrainene au utilizat rachete dotate cu ogive de 454 kg, cu o rază de acțiune de 89 km.

Aceste rachete reprezintă arma cea mai distructivă utilizată de armata ucraineană de la debutul conflictului, subliniază CNN.

Interlocutorii canalului de televiziune citat nu au precizat unde au căzut rachetele și ce pagube au provocat.

Un reprezentant al serviciilor secrete americane a indicat că este puțin probabil ca SUA să furnizeze imagini din satelit privind aceste tiruri, deoarece soldații ucraineni sunt 'băieții buni'. Un al interlocutor al CNN a calificat aceste atacuri drept o 'escaladare a conflictului', subliniind totodată că Ucraina are 'dreptul de a se apăra'.

Autoritățile de la Kiev au angajat din 15 aprilie o operațiune specială de anvergură împotriva rebelilor proruși din sud-estul Ucrainei, care a izbucnit după înlăturarea de la putere a regimului președintelui Viktor Ianukovici la 22 februarie.

Mai multe articole despre:
Ucraina Kiev criza din Ucraina