MENIU

Cristian Rizea, acuzații grave - lovitură fatală pentru partidul AUR

Cristian Rizea

Președintele Partidului Politic NOI, Vladimir Dachi, a declarat, în cadrul dezbaterilor electorale de la Jurnal TV, că fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost acceptat să candideze pe listele partidului NOI pentru că are cetățenia R. Moldova.

„Nu știu dacă sunteți la curent, dar el este cetățean al R. Moldova. Faptul că Igor Dodon i-a luat cetățenia este o acțiune ilegală, iar o decizie a instanței în acest sens nu este. Eu și partidul politic NOI, conștient am acceptat acest om, este cetățeanul nostru. El are buletin, pașaport moldovenesc, este cetățean al R. Moldova”, a declarat Dachi, scrie jurnal.md.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, l-a contrazis pe Dachi spunându-i că, prin includerea lui Rizea pe listele partidului NOI, nu se mai poate vorbi despre lupta împotriva corupției.

„Aveți pe lista Dumneavoastră o persoană condamnată pentru acte de corupție în România, într-un stat membru al Uniunii Europene în care drepturile și libertățile persoanelor sunt respectate. Nu este un simplu om, este un parlamentar din România care făcea parte din PSD, care erau foarte buni prieteni cu Plahotniuc și a venit în R.Moldova ca să fugă de penitenciar ca să nu stea la pușcărie în România. A fugit de acolo în R.Moldova în perioada lui Plahotniuc. Astăzi ne spuneți că acest om condamnat în România care fuge în R.Moldova ca să ne scape de corupție?”, a adăugat liderul AUR. 

În replică, fostul deputat PSD Cristian Rizea a declarat: "Surse din Serviciile Secrete de la Bucuresti m-au informat ca George Simion si Vlad Biletchi sunt pe statul de plata al lui Vlad Plahotniuc ,care are interesul sa dezbine unionistii si sa fure voturi de la PAS si Maia Sandu! Il astept pe Vlad Biletchi la o dezbatere publica in fata alegatorilor, cu cartile pe fata, unde voi dovedi, cu documente, ca acuzele de coruptie la adresa mea au fost 100% fabricate de Sistemul Ocult din Romania care si azi inca mai colaboreaza cu oligarhul fugar Plahotniuc."

Cristian Rizea a fost inclus, inițial, pe listele partidului NOI însă, pe 4 iunie, când partidul a fost înregistrat de CEC în cursa electorală, numele acestuia nu s-a mai regăsit în listă.

Mai multe articole despre:
cristian rizea vladimir dachi