MENIU

Coreea de Nord intensifică eforturile diplomatice, după testul nuclear efectuat în ianuarie

Coreea de Nord și-a trimis înalți reprezentanți la Moscova și posibil la Beijing, într-o tentativă de a obține susținere în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.     

În trecut, China și Rusia, care dispun de drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU, i-au temperat pe ceilalți membri care doreau să sancționeze 'provocările' nord-coreene, confor Agerpres

Coreea de Nord a efectuat la începutul lui ianuarie un al patrulea test nuclear, fapt care a deranjat atât autoritățile de la Moscova, cât și pe cele de la Beijing, însă acestea din urmă nu au nicio dorință să asiste la prăbușirea regimului de la Phenian și la haosul care ar urma la frontierele sale.

Agenția oficială nord-coreeană KCNA a anunțat că o delegație condusă de adjunctul ministrului afacerilor externe al Coreii de Nord, Pak Myong-Guk, efectuează vineri o vizită în Rusia. Nu a fost făcută nicio altă precizare, însă această vizită survine în momentul în care Washingtonul încearcă să ajungă la un consens regional și internațional pentru a întări arsenalul de sancțiuni împotriva Phenianului.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord test nuclear