MENIU

Controversa momentului: Violată în universul virtual – Experții sunt îngrijorați

Controversa momentului: Violată în universul virtual

Problemele morale au început deja să apară în Metaverse, o lume virtuală creată recent de Facebook. O femeie din Marea Britanie în vârstă de 43 de ani susține că a fost violată în Metaverse de un grup de avatare masculine. Utilizatoarea spune că totul s-a petrecut atât de rapid încât nu a avut timp să activeze setările de siguranţă. În același timp, experții sunt îngrijorați că mediul virtual devine tot mai agresiv. 

Femeia, pe nume Nina Jane Patel, a povestit cum a trecut prin clipe greu de explicat în univerul virtual. Aceasta a povestit cu lux de amănunte într-un articol tot ce s-a întâmplat.

„În 60 de secunde de la alăturare, am fost hărțuită verbal și sexual. 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, în esență, dar practic, mi-au violat avatarul și au făcut fotografii. În timp ce încercam să scap. (..) O experiență îngrozitoare care s-a întâmplat atât de repede și înainte de a mă putea gândi, măcar, să pun bariera de siguranță”, a precizat Nina Jane Patel, potrivit The Blaze.

Utilizatoarea susține că tehnologia a avansat atât de mult, încât a dat naștere unor multitudini de efecte negative.

„Realitatea virtuală a fost concepută în esență astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale/digitale de cele reale”, a mai adăugat Nina Jane Patel.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că există posibilitatea ca internauții să nu mai facă diferența dintre realitate și cyber-spațiu.

Metaversul este o lume online creată de compania mamă Facebook în care avatarurile utilizatorilor se întâlnesc și comunică între ele. Însă cei care accesează platforma trebuie să plătească pentru a vizita universul virtual.

În urma evenimentelor semnalate, compania a anunțat că va adăuga o funcție pentru a combate hărțuirea în realitatea virtuală, în Metavers. 

Mai multe articole despre:
viol virtual