MENIU

ATENTAT CHARLIE HEBDO. COMPLICE al TERORIŞTILOR ISLAMIŞTI, arestat în Bulgaria

ATENTAT CHARLIE HEBDO. Un bărbat de 29 de ani, francez de origine haitiană, este suspectat că ar avea legături teroriste şi a fost reţinut în Bulgaria, atunci când încerca să treacă graniţa către Turcia.

ATENTAT CHARLIE HEBDO. Luni oficialii de la Sofia spuneau că bărbatul a fost arestat împreună cu fiul său de 3 ani, în timp ce încerca să treacă graniţa în Turcia, pentru a ajunge mai apoi în Siria.

Se consideră că bărbatul, pe nume Fritz-Joly Joachin, a contribuit la atacul terorist de la Charlie Hebdo şi cel de la magazinul alimentar evreiesc din Paris, ajutând la plănuirea lor. În aceste atentate şi-au pierdut viaţa 17 persoane.

Bărbatul a fost arestat la 1 ianuarie, fiind reţinut în timp ce se afla într-un autobuz, împreună cu fiul său. El era dat în urmărire în Europa pentru că soţia sa şi mama fiului său s-a plâns că Joachin l-a răpit pe fiul lor.

Autorităţile au descoperit că acesta se afla în legătură cu unul dintre fraţii Koachi, Cherif, conform AFP.

Franţa a cerut extrădarea, iar autorităţile bulgare vor decide vineri dacă îl vor extrăda.

Cel puțin șase presupuși complici ai autorilor seriei de atentate de săptămâna trecută în Franța, soldate cu 17 morți, se află încă în libertate, relatează Ria Novosti, citând surse ale poliției franceze, preluate de Agerpres.

Autoritățile continuă căutările unui autoturism Mini Cooper, înregistrat pe numele tinerei Hayat Boumeddiene (26 de ani), partenera teroristului Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici într-un magazin de produse evreiești din Paris, care a fost ucis vineri de către forțele de securitate franceze în timpul eliberării persoanelor sechestrate de acesta.

Potrivit autorităților de la Ankara, Hayat Boumeddiene s-ar afla în prezent în Siria, după ce a trecut prin Turcia.

Premierul francez Manuel Valls evocase în urma cu o zi 'cel puțin un complice' al atacatorilor islamiști, fără să ofere mai multe detalii.

O serie de atentate sângeroase au îndoliat săptămâna trecută Franța, unde autoritățile urmau să desfășoare marți mii de militari și polițiști în întreaga țară pentru a contracara eventuale noi atacuri.