MENIU

„Codul galben de alertă teroristă”, prelungit în Transnistria! Motivul pentru care nivelul de alertă a fost menținut

Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria/ Foto: Profimedia

În Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, „codul galben de alertă teroristă” a fost prelungit pentru încă 60 de zile. Decretul a fost semnat de către liderul separatist, Vadim Krasnoselski luni, 16 ianuarie.

Potrivit decretului, avertismentul va fi valabil până pe data 20 martie 2023. Așa-zisele autorități transnistrene consideră că „amenințarea unui act terorist este încă prezentă și că este prea devreme pentru a anula restricțiile”, relatează Ziarul de Gardă.

Pe 26 aprilie 2022, regiunea transnistreană a introdus „codul roșu de alertă teroristă”, în contextul în care au fost înregistrate trei atacuri: asupra clădirii așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană, asupra unei unități militare de lângă satul Parcani și asupra a două antene de radiocomunicații din apropierea satului Maiak, raionul Grigoriopol.

Rusia menţine trupe cu titlu permanent în Transnistria de la prăbuşirea Uniunii Sovietice, observă Reuters, care adaugă că autorităţile de la Kiev se tem că această regiune separatistă ar putea fi folosită ca rampă de lansare pentru noi atacuri asupra Ucrainei.