MENIU

Coasta de Azur, în flăcări: peste 6000 de persoane evacuate. Președintele Franței și-a întrerupt vacanța - VIDEO

Coasta de Azur, în flăcări

În plin sezon turistic, Coasta de Azur a fost cuprinsă de flăcări, în urma unor incendii de proporții. Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor care au distrus deja câteva mii de hectare de vegetaţie. O persoană a murit şi peste 20 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Iniţial, focul a izbucnit la 40 de kilometri de coastă, însă, din cauza vântului puternic a cuprins rapid peste 5.000 de hectare de pădure.

Peste 6.000 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, campinguri şi hoteluri, în timp ce alţii au rămas blocaţi într-un centru de vacanţă pentru angajaţii Air France.

Cel puţin 22 de persoane s-au intoxicat cu fum sau au fost rănite uşor din cauza focului, informează thelocal.fr.

În zona calamitată a ajuns şi preşedintele francez Emmanuel Macron care se afla în vacanţă. El a dat asigurări că pompierii au reuşit să localizeze flăcările şi că s-a reuşit evitarea unui dezastru.

Preşedintele Emmanuel Macron se afla în vacanță în momentul izbucnirii incendiilor, însă a reuțit să ajungă rapid în zona calamitată. Oficialul a precizat că pompierii au localizat flăcările, evitând astfel, producerea unui dezastru.

„Din păcate, 3.500 de hectare de pădure au ars. În ce priveşte biodiversitatea şi moştenirea naturală este o cifră teribilă. Astăzi, datorită mobilizării generale, cel mai negru scenariu a fost evitat. Oraşele au fost salvate,nu există victime. Pompierii noştri continuă lupta şi au fost capabili să stabilizeze situaţia”, a declarat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a mai transmis că au fost mobilizate 11 din cele 12 avioanele de stingere a incendiilor disponibile în Franţa.

De asemenea, peste 900 de pompieri au fost trimişi în regiune pentru a stinge flăcările. Mai multe drumuri au fost blocate de autorităţi.

Riscul de incendii rămâne ridicat din cauza temperaturilor ridicate şi a aerului uscat. Media temperaturilor din ultimele zile pe Coasta de Azur a fost de 40 de grade.