MENIU

Cine sunt vinovaţii pentru moartea celor doi băieţei sirieni, în viziunea lui Cameron

David Cameron a dat vina joi pe gruparea teroristă Statul Islamic (SI), grupări infracţionale şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad pentru "scenele teribile" cu cei doi băieţi sirieni aduşi morţi pe plaje din Turcia, în urma unui naufragiu, relatează Mail Online.

 Cameron s-a declarat "profund emoţionat" de fotografiile care au emoţionat lumea, dar a refuzat să prezinte planuri în vederea primirii unor refugiaţi.

"Oricine a văzut aceste fotografii nu avea cum să nu fie emoţionat, iar eu, ca tată, m-am simţit profund emoţionat la vederea acelui băiat, pe o plajă din Turcia", a declarat el pentru presă.

"Marea Britanie este o naţiune morală şi se va achita de responsabilităţile morale pe care le are", a adăugat el.

"Aş spune că persoanele vinovate de aceste scene teribile pe care le vedem sunt preşedintele (Bashar al-)Assad în Siria, măcelarii ISIL (un acronim al SI) şi grupările criminale care controlează acest comerţ cu oameni", a spus el.

Fotografia care a emoţionat lumea, cu un copil sirian în vârstă de trei ani înecat în naufragiul unei ambarcaţiuni cu imigranţi ce încercau să ajungă în Grecia, arată că "este urgent să se acţioneze", a reacţionat joi premierul francez Manuel Valls.

"Avea un nume: Aylan Kurdi. Este urgent să se acţioneze. Este urgentă o mobilizare europeană", a declarat Valls într-un mesaj postat pe Twitter, însoţit de una dintre cele două fotografii, cea în care apare un poliţist turc ţinând în braţe copilul mort.

Mai multe articole despre:
Siria David Cameron criza imigrantilor aylan kurdi