MENIU

Cine sunt oamenii care continuă să trăiască în anul 1951

Oamenii care trăiesc ca în anii '50
<p>Oamenii care trăiesc ca &icirc;n anii '50</p>
<p>Oamenii care trăiesc ca &icirc;n anii '50</p>
<p>Oamenii care trăiesc ca &icirc;n anii '50</p>
<p>Oamenii care trăiesc ca &icirc;n anii '50</p>
<p>Oamenii care trăiesc ca &icirc;n anii '50</p>

Chiar dacă am ajuns în 2014, persoanele din pozele realizate de fotografa Jennifer Greenburg continuă să trăiască în anul 1951. 

Asistentă la Catedra de Fotografie a Universității Northwest Indiana, Jennifer Greenburg a documentat în ultimii zece ani viața de zi cu zi a oamenilor din comunitatea Rockabilly. Aceștia nu doar că au haine ca în anii '50, ci conduc mașini Cadillac în perfectă stare de conservare și își decorează casele cu mobilă din acea vreme, scrie Daily Mail

Din comunitatea Rockabilly fac parte oameni din toate păturile sociale, de la bancheri la zilieri și de la profesori la doctori. "Unele persoane se îmbracă diferit când merg la muncă, însă unele nu fac asta. Depinde de fiecare persoană în parte", scrie Jennifer Greenburg. 

Oamnii din comunitatea Rockabilly sunt uniți de pasiunea pentru obiectele bine făcute și cu un design de excepție, de la mobilă, la haine. "Mijlocul anilor XX a reprezentat momentul de glorie al designului industrial. Nu exista pe atunci o cultură a obiectelor de unică folosință Made in China. Dacă achiziționai un aparat de prăjit pâine, știai că urma să funcționeze ani întregi. Când se strica într-un final, îl duceai la reparat. Nu-l aruncai pur și simplu la gunoi și mergeai la magazin pentru a-ți cumpăra altul. În plus, până și aparatele de prăjit pâine aveau un design deosebit", explică Jennifer Greenburg. 

Membrii comunității Rockabilly sunt foarte pricepuți să repare obiecte, fie că este vorba de reparatul unei mașini sau de cusutul unei rochii. Conservarea este foarte importantă pentru ei. 

Mai multe articole despre:
SUA oameni continua traiasca 1951