MENIU

Cine era atacatorul de la mall-ul din statul american Minnesota

Dahir A. Adan, un tânăr de origine somaleză, în vârstă de 22 de ani, a fost identificat drept autorul atacului de la un mall din Minnesota, potrivit unor lideri ai comunității somaleze locale și a unor surse din cadrul forțelor de securitate federale, notează CNN și The Associated Press.

Ahmed Adan, declară că fiul său, Dahir A. Adan, a venit în Statele Unite în urma cu 15 ani și era student la Colegiul Tehnic și Comunitar St. Cloud. Acesta a declarat pentru publicația Star Tribune că "nu avea suspiciuni" că fiul său ar fi fost implicat în activități teroriste, scrie The Associated Press, scrie Mediafax.

Liderii comunității somaleze din Minnesota au condamnat atacul și au mai afirmat că suspectul în acest caz nu reprezintă comunitatea somaleză.

Autoritățile nu a confirmat încă în mod oficial identitatea atacatorului, însă surse din cadrul forțelor de securitate federale au confirmat pentru CNN că Adan este suspectul principal.

Suspectul a rănit cu un cuțit cel puțin opt persoane, după care a fost împușcat mortal de un agent de poliție aflat în timpul său liber.

Bărbatul purta uniforma unui agent de pază a atacat la întâmplare numeroase persoane, în Centrul comercial Crossroads din St. Cloud, în Minnesota.

Conform martorilor, în timpul atacului, agresorul a utilizat sintagme specifice simpatizanților islamiști.

Atacul a fost ulterior revendicat de rețeaua teroristă Stat Islamic (SI). "Autorul atacului din Minnesota era un soldat al Stat Islamic și a efectuat operațiunea drept răspuns la apelurile de a ținti cetățeni din țările care fac parte din coaliția statelor cruciate", a anunțat duminică seara agenția Amaq, afiliată organizației SI, notează Reuters online.

Mai multe articole despre:
0 atac terorist Minnesota dahir adan