MENIU

Chişinău: arestări ale protestatarilor .... text contradictoriu, atenţie

Mai mulţi tineri moldoveni au fost arestaţi la Chişinău, luni, în timp ce protestau faţă de ritmul lent în care se procesează cererile pentru obţinerea vizei sau a cetăţeniei române. Unul dintre protestatari se afla în greva foamei.

Acţiunile de protest erau autorizate şi aveau loc în faţa Ministerului de Interne. Protestatarii, membri ai organizaţiei "Hyde Park", manifestau împotriva abuzurilor poliţiei la care au fost supuşi în timpul protestelor anterioare. (!!text contradictoriu, atenţie: in primul paragraf, motivul protestului e altul decat in acest paragraf, iar in titlul de la ei locul arestarii e altul decat în stire!!!)

Unul dintre cei agresaţi şi arestaţi este Oleg Breva, aflat în greva foamei din 9 septembrie. Colegii celor reţinuţi spun că nu mai ştiu nimic de ei şi nu ştiu nici cine i-a arestat, deoarece poliţiştii au refuzat să se legitimeze.

Procedura de obţinere a vizei pentru România rămâne încă foarte dificilă, din cauza numărului mare de solicitanţi de vize, în timp ce autorităţile Republicii Moldova au respins cererile pentru oferirea de noi imobile aferente unor secţii consulare suplimentare.
Mai multe articole despre:
Chişinău viză