MENIU

Turistul francez, decapitat de ISLAMIȘTI

Turistul francez, decapitat de ISLAMIȘTI

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic, relatează AFP.

O grupare islamistă afiliată Statului Islamic a postat o înregistrare video de aproape cinci minute, numită "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului.

Teroriştii oferiseră Franţei un răgaz de 24 de ore pentru a opri raidurile aeriene împotriva grupării. Anunţul despre decapitarea francezului în vârstă de 55 de ani a venit la scurt timp după ce premierul Manuel Valls a dat asigurări că Franţa va continua bombardamentele împotriva poziţiilor Statului Islamic "âtâta timp este necesar".

Ministerul francez de Externe verifică autencitatea materialului video. Deocamdată, oficialii francezi nu au avut o reacție oficială. Este a patra decapitare a unui cetăţean occidental din 19 august până în prezent. Alte trei persoane, doi cetățeni americani şi un britanic, au fost decapitate de gruparea teroristă.


Statul Islamic a postat şi o a doua înregistrare cu jurnalistul britanic John Cantlie, la o săptămână după primul mesaj. Bărbatul răpit în Siria în 2012 a fost obligat să citească mesaje de propagandă împotriva statelor occidentale şi să declare că a fost "abandonat" de Marea Britanie. Între timp, familia lui Steven Sotloff, un american ucis de către jihadişti, susţine că acesta ar fi fost vândut Statului Islamic de către membrii opoziţiei moderate din Siria.

Mai multe articole despre:
decapitat turist francez