MENIU

Celebra epopee galactică a lui Isaac Asimov devine serial TV

Celebra epopee SF "Fundaţia"a lui Isaac Asimov va fi transpusă întru-un serial TV produs de Apple Inc, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Compania înfiinţată de Steve Jobs vrea să intre astfel puternic pe piaţa seriaelor TV, dominată de Netflix, HBO şi Amazon.

Deocamdată Apple n-a precizat dacă producţia va fi distribuită pe propriile platforme, unde vinde seriale şi filme ale altor companii, sau pe o altă platformă.

Cei aleşi să transfrome opera asimoviană în scenariu sunt David S. Goyer, cel care a făcut acelaşi lucru şi pentru două filme din seria Batman - 'The Dark Night' şi 'Batman Begins', şi Josh Friedman, cel care a scris adaptarea cinematografică pentru "Războiul lumilor", regizat de Steven Spielberg.

Misiunea nu este una uşoară, pentru că la Hollywood au mai fost astfel de tentative, în ultimele două decenii, dar toate au fost abandonate, în diverse stadii.
Trilogia lui Isaac Asimov "Fundaţia" a fost publicată între anii 1951 şi 1953 şi a fost recompensată cu premiu Hugo - un Nobel pentru literatura SF- pentru cel mai bun ciclu din toate timpurile, singura dată când acest premiu a fost decernat.

 

Mai multe articole despre:
Batman isaac asimov Fundaţia