MENIU

Cele mai noi veşti despre starea de sănătate a lui Shimon Peres: "Din păcate..."

După ce a suferit un accident vascular, starea de sănătate a lui Shimon Peres, fostul preşedinte şi un fost premier al Israelului, s-a dereriorat grav.

"Preşedintele este între viaţă şi moarte", a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, o sursă citat de News.ro.  "Starea sănătăţii sale este foarte, foarte dificilă. Medicii săi sunt îngrijoraţi", a adăugat sursa citată.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a suferit pe 13 septembrie un accident vascular cerebral major şi este spitalizat de atunci.

El este ultimul membru în viaţă al generaţiei părinţilor fondatori ai Israelului şi a fost unul dintre principalii artizani ai Acordurilor de la Oslo, semnate în anii '90 cu palestinienii.

Peres a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 1994, alături de Yitzhak Rabin şi Yasser Arafat, pentru rolul pe care l-a jucat în cadrul negocierii Acordurilor de la Oslo, care au pus bazele autonomiei palestinienilor.

El a susţinut, în anii '70, pe când era ministru al Apărării, înfiinţarea în Cisiordania ocupată a primelor colonii evreieşti, care au proliferat de atunci şi sunt considerate principalul obstacol în calea păcii.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! TOATE OFERTELE CU REDUCERI POT FI CONSULTATE AICI!

Mai multe articole despre:
sănătate Israel Shimon Peres AVC