MENIU

Cel puţin 19 morţi în Japonia, în urma furtunilor de zăpadă care au lovit ţara

Ninsori abundente în Japonia

Cel puţin 19 persoane au murit în ultimele zile în Japonia, ţară afectată de ninsori abundente.

Ninsorile abundente au provocat moartea a 19 persoane începând de vineri în Japonia, potrivit primelor date publicate luni de presa niponă, relatează AFP.

Aceste persoane au murit în accidente provocate de ninsoare şi de rafalele puternice de vânt care au afectat o mare parte din ţară, inclusiv Tokyo.

Cel puţin 1.650 de persoane au fost rănite. Mii de maşini care au derapat au fost semnalate în tot arhipelagul.
Tronsoane de autostradă au rămas închise circulaţiei luni, la primele ore, iar mai multe curse feroviare şi aeriene au fost anulate în nordul ţării.

Peste 900 de vehicule au fost blocate duminică pe mai multe axe rutiere care traversează prefecturile din centrul şi nordul Japoniei.

Circa 900 de persoane au rămas timp de 24 de ore în trenurile imobilizate în centrul Japoniei, potrivit postului public de televiziune NHK.

Zăpada nu a încetat să cadă de vineri, deplasându-se către vest, iar apoi către nord.

Un strat de 20 de centimetri a acoperit trotuarele şi străzile din Tokyo de vineri până sâmbătă, la o săptămână după ce acesta a măsurat 27 de centimetri, o premieră în ultimii 45 de ani.

Depresiunea atmosferică s-a îndreptat începând de duminică spre nord şi ar urma să continue să provoace ninsori în centrul şi nordul ţării până cel puţin marţi, apoi noi intemperii ar putea afecta regiunea Tokyo miercuri şi joi, a avertizat agenţia japoneză de meteorologie. Aceasta a menţinut avertizarea pentru numeroase prefecturi luni dimineaţa şi a emis o alertă de cod roşu pentru zona de nord a insulei septentrionale Hokkaido.

Cu o săptămână înainte, 11 persoane au murit deja în Japonia din cauza condiţiilor meteorologice neobişnuite, chiar dacă luna februarie este în general una dintre cele mai reci, mai ales la Tokyo.

Mai multe articole despre:
Japonia morţi Tokyo ninsoare Hokkaido