MENIU

Cel mai vârstnic lider politic din lume devine liderul puterii în Malaiezia

Cel mai vârstnic lider politic din lume devine liderul puterii în Malaiezia! Opoziția din Malaezia a câștigat alegerile parlamentare.

Cel mai vârstnic lider politic din lume devine liderul puterii în Malaiezia. Mahathir Mohamad, la cei 92 de ani ai săi,  devine cel mai vârstnic lider politic la nivel internațional, informează bbc.com.

Ieșit la pensie, Mahathir Mohamad s-a aflat în competiție cu Najib Razak, reprezentant al coaliției de guvernământ, confruntat cu acuzații de corupție.

Najib Razak a fost acuzat că subminează şi compromite instituţiile care anchetează în dosarul 1MDB, un imens scandal politico-financiar în curs de investigaţie în Malaezia, dar şi în Statele Unite şi Singapore.

Fondul suveran 1MDB a fost creat de Najib când a ajuns la putere în 2009 pentru modernizarea ţării şi a atins în prezent valoarea de 10 miliarde de euro. Scandalul a izbucnit în urmă cu doi ani şi l-a afectat pe Najib după dezvăluirile din Wall Street Journal potrivit cărora ar fi strâns în mod necorespunzător aproape un miliard de euro din finanţări legate de 1MDB.

Rezultatul reprezintă o înfrângere istorică pentru Frontul Național, care deținea puterea în Malaezia din 1957, anul independenței statului asiatic.

Mai multe articole despre:
lider Putere Malaiezia cel mai in varsta