MENIU

Cazul Charlie Hebdo: În opinia fostului patron Philippe Val, teroriștii au câștigat

<p>Cazul Charlie Hebdo</p>

Fostul patron al publicației franceze Charlie Hebdo, Philippe Val, s-a declarat miercuri îngrijorat de viitorul revistei de satiră, 'izolată într-un simbol', apreciind că teroriștii au câștigat, relatează agenția France Presse.

''Mă întreb cum un titlu care a devenit atât de simbolic, la nivel mondial simbolic, poate supraviețui din punct de vedere jurnalistic unei izolări într-un simbol'', a declarat Val la Geneva, într-un interviu pentru televiziunea publică elvețiană (RTS).

Vorbind despre supravegherea polițienească omniprezentă la Paris în jurul echipei redacționale a Charlie Hebdo, el s-a arătat preocupat de posibilitatea reală a redacției de a reuși să supraviețuiască. ''Se poate munci liber, se pot face reportaje, se poate scrie, te poți plimba pe străzi, pot exista raporturi umane normale, când te afli sub o asemenea amenințare?'', s-a întrebat retoric fostul patron al săptămânalului francez.

Întrebat dacă prin atentatul de la 7 ianuarie asupra publicației Charlie Hebdo 'teroriștii au câștigat', Philippe Val a răspuns: ''Voi încerca să spun un lucru dificil pentru mine, dar cred că da (teroriștii au câștigat — n.r.). S-a pierdut o bătălie. Dacă nu se acceptă acest lucru, nu se va ști care este remediul. Ziarele deja nu mai îndrăznesc să publice caricaturi. Cine este caricaturist a semnat pentru a fi caricaturist, nu martir; să fii martir este contrar filosofiei democratice''.

La o lună și jumătate după atentatul în care au murit 12 persoane, printre care cinci caricaturiști de-ai săi, săptămânalul Charlie Hebdo a reapărut miercuri (25 februarie).

Citeşte mai mult pe agerpres.ro

Mai multe articole despre:
terorişti atentat charlie hebdo