MENIU

Câţi fraţi are Kim Jong-un şi de ce a ajuns el lider absolut al Coreei de Nord

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, este cunoscut în întreaga lume, însă puţină lume cunoaşte detalii din viaţa personală a acestuia şi cu atât mai puţin câţi fraţi are dictatorul coreenilor. 

Kim Jong-il şi soţia acestuia, Kim Young-sook, au avut împreună cinci copii, dintre care unul a ajuns să-i ducă mai departe cultura dictatorială din Coreea de Nord instaurată de Kim Ir-sen, bunicul actualului lider de la Phenian.

Numele celui mai mare frate a lui Kim Jong-un a fost zilele trecute pe buzele tuturor, după ce a murit în condiţii suspecte pe un aeroport din Malaezia. Se pare că acesta a fost otrăvit de două femei, suspectate că ar fi agenţi secreşi ai Coreei de Nord. Kim Jong-nam avea 45 de ani şi era lider formator al Partidului Democratic din Republica Nord Coreană.

Cea mai mare soră a dictatorului nord corean, Kim Sul-song, are 41 de ani şi a ocupat mai multe funcţii în stat. Ultima poziţie importantă ocupată, a fost cea de secretară personală a tatălui său, Kim Jong-il.

Kim Jong-chul, în vârstă de 34 de ani, este celălalt frate mai mare a liderului de la Phenian şi era formator politic în acelaşi partid cu fratele cel maire, Kim Jong-nam.

Mezina casei şi sora mai mică a lui Kim Jong-un este Kim Yo-jong, în vârstă de 28 ani, iar până acum nu sunt cunoscute date oficiale cu privire la activitatea ei profesională.

Cât despre numirea lui Kim Jong-un în funcţia de lider absolut al Coreei de Nord, deşi vârsta nu îl recomanda încă pentru o asemenea responsabilitate, se pare că acesta era preferatul bunicului său Kim Ir-sen, iar acesta şi-a dorit foarte mult ca el să preia conducerea statului, după ce tatăl său, Kim Jong-il, va muri.