MENIU

Catastrofă în Filipine: 18 oameni au murit, după inundaţii şi alunecări de teren

Cel puţin 18 persoane au murit şi altele au fost date dispărute în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren generate de furtuna tropicală Tembin în sudul statului Filipine, vineri, au anunţat autorităţile din această ţară, citate de DPA.

Peste 15.000 de oameni au fost strămutaţi din cauza furtunii Tembin, care s-a abătut asupra regiunii sudice Mindanao cu vânturi care au suflat constant cu viteza de 90 de kilometri pe oră şi care au atins vineri dimineaţă viteze de până la 125 de kilometri pe oră, conform Agerpres.

În apropiere de oraşul Tubod din provincia Lanao del Norte, un sat de agricultori a fost lovit de inundaţii şi alunecări de teren care au avariat peste 100 de case şi au ucis cel puţin 11 persoane, potrivit autorităţilor locale.

Alte 50 de persoane au fost date dispărute în acelaşi sat, a precizat Roy Sicuya, directorul Agenţiei regionale de combatere a calamităţilor naturale.

"Până acum, am recuperat 11 cadavre", a adăugat Ryan Cabus, care este şi consilier municipal în oraşul Tubod.

În provincia învecinată Lano del Sur, şapte oameni au murit în urma unei viituri care a afectat trei localităţi. Alte trei persoane au fost date dispărute, a spus Zia Alonto Adiong, reprezentant al consiliului regional.

Furtuna Tembin a scăzut apoi în intensitate şi a fost clasată în categoria depresiunilor tropicale, generând vânturi cu viteze de 60 de kilometri pe oră şi rafale de până la 90 de kilometri pe oră după ce a traversat regiunea Mindanao, îndreptându-se spre vest, cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, a precizat Biroul de meteorologie din Filipine.

Săptămâna trecută, peste 50 de oameni au murit în urma unor alunecări de teren, viituri şi alte accidente cauzate de furtuna tropicală Kai-Tak, care a devastat partea centrală a statului Filipine.

Mai multe articole despre:
morţi Filipine