MENIU

Casa terorii. Imagini din apartamentul unde teroriștii din Bruxelles au fabricat bombele

Presa belgiană a dat publicității primele imagini din apartamentul din Bruxelles unde atentatorii au pregătit bombele care au fost detonate pe aeroport și la metrou.

Trei bombe au explodat marți dimineață la Bruxelles, două pe aeroport Zaventem și una în stația de metrou Maelbeek. Primii suspecți: frații Khalid și Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui.

Poliția care anchetează atacurile teroriste a ajuns ulterior la apartamentul în care bombele au fost pregătite și de unde atentatorii au plecat în dimineața atentatelor.

Apartamentul din cartierul Schaerbeek, situat la etajul 5 al unui imobil, nu este cu nimic deosebit de alte apartamente din zona aceea a Bruxelles-ului. Cu o singură diferență majoră: îi găzduise pe teroriști și încă mai adăpostea o bombă nedetonată, un steag ISIS și substanțe chimice pentru fabricarea altor bombe.

Puțini vecini aveau detalii despre teroriștii care trăiau lângă ei. Unul dintre aceși vecini a precizat că apartamentul era ocupat de două luni și jumătate.

În dimineața de marți trei oameni au chemat un taxi la adresă, au încărcat niște genți mari în mașină și au plecat spre aeroport. Două observații: una dintre genți a fost lăsată acasă, deoarece nu a mai încăput în autoturismul prea mic, iar cei trei au refuzat ajutorul taximetristului care se oferise să care gențile.

Motivul e lense de înțeles. În genți se aflau cantități mari de triperoxid de triacetonă (TATP), explozibilul care a devenit deja "semnătura" teroriștilor Statului Islamic.