MENIU

Capitala Japoniei se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19. Tokyo intră în stare de urgență

Tokyo înregistrează un număr record de noi cazuri de coronavirus, fiind raportate aproape 2.500 de infectări în ultimele 24 de ore. Autoritățile au impus starea de urgență începând cu 8 ianuarie și până pe 7 februarie. 

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv, conform media locale, relatează DPA.

Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a decretat joi, 7 ianuarie, o nouă stare de urgență, care vizează zona metropolitană Tokyo și trei prefecturi adiacente, că răspuns la o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus.

Starea de urgență se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la dată de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei ședințe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19.

"Declarăm starea de urgență" deoarece "există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreagă țară va avea un impact semnificativ asupra vieții locuitorilor și asupra economiei", a declarat Yoshihide Sugai.

Conform noilor măsuri, locuitorii sunt îndemnați să rămână acasă, iar restaurantele și barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19.00 și se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcționare al sălilor de sport, magazinelor și centrelor de divertisment va fi scurtat.

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifra zilnică înregistrată pentru a două zi consecutiv. Cifra anunțată joi depășește cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Deși mai puțin afectată de pandemie decât multe alte țări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecții zilnice.

Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice.

Numărul pacienţilor cu simptome severe a crescut, atingând cifra-record de 121, a relatat radiodifuzorul NHK. 

Mai multe articole despre:
tokyo japonia coronavirus