MENIU

Cancelarul Germaniei, atac la Putin: „Rusia vrea să cucerească Ucraina ghidată de viziuni extrem de imperialiste”

Cancelarul Germaniei nu are încredere în retragerea rușilor. Foto/Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat un atac fără precedent la adresa lui Vladimir, pe care îl acuză că încearcă să pună mâna pe Ucraina doar din „ambiții imperialiste”

În timpul unui discurs la o reuniune de partid, Scholz a numit „viziunile imperialiste” ale Kremlinului principalul motiv pentru declanșarea războiului, relatează  Deutsche Welle.

„Rusia a atacat Ucraina, ghidată de „viziuni extrem de imperialiste”, iar războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei are ca scop ocuparea teritoriului”, a declarat Olaf Scholz. 

Într-un discurs emoționant, cancelarul german a subliniat că Germania nu percepe și nu acceptă o astfel de poziție. În ciuda negocierilor dintre Ucraina și Federația Rusă, situația este și rămâne „amenințătoare”.

De menționat este că, încă de la începutul invaziei militare ruse, Germania sprijină Ucraina, impune sancțiuni, acordă asistență umanitară și militară.

În Germania, mai toți politicienii au susținut inițiativa Marii Britanii privind „Planul Marshall” pentru restaurarea Ucrainei .