MENIU

Brexitul, la vot în Parlamentul European. Încă două zile până la retragere

Parlamentul European supune la vot, miercuri seară la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, iar Brexitul efectiv se va produce vineri.

Votul, prevăzut pentru ora locală 18:00 (19:00 ora României), va fi precedat de o dezbatere la care au fost invitaţi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, şi vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit.

Pentru a intra în vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate în Consiliu.

Schimburile cotidiene între Regatul Unit şi Uniunea Europeană vor continua la fel ca înainte, până la finalul lui 2020. În timpul acestei perioade de tranziţie de 11 luni, Londra şi Bruxellesul îşi vor negocia viitoarea relaţie

Mai multe articole despre:
brexit vot Parlamentul European