MENIU

BREXIT. Premierul slovac, despre demisia lui Farage: S-a speriat de responsabilitate

Politicianul britanic Nigel Farage, care a anunțat luni că se retrage de la conducerea Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), s-a speriat de responsabilitate, a declarat marți premierul slovac Robert Fico, a cărui țară a preluat la 1 iulie președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, transmite agenția de presă TASR.

Fico va prezenta miercuri în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, prioritățile președinției slovace a Consiliului UE.

''Nu mai este nimic de spus pentru că totul devine ridicol. Să provoci un așa haos în Europa, să spui 'Am obținut totul' și apoi să pleci înseamnă să ai un sens destul de ciudat al umorului britanic, dar trebuie să îl respectăm'', a afirmat șeful executivului slovac.

Liderul UKIP a anunțat luni că demisionează din fruntea formațiunii pe care a condus-o 10 ani în total. Farage a subliniat că va continua să susțină partidul și să ajute mișcările de independență din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală după numeroșii ani în care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit și care nu va ceda în privința libertății de mișcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să își exprime susținerea față de vreun candidat din cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului.

"Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun", a evidențiat Nigel Farage.