MENIU

Bilanţ cutremurător în Thailanda: cel puțin 800.000 de persoane, afectate de inundații

Aproximativ 800.000 de persoane sunt afectate de inundațiile de la începutul săptămânii, care au cuprins deja zece provincii din sudul Thailandei, cu condiții critice deja în Songkhla, provincia cu cel mai mare număr de sinistrați, relatează EFE.

Numărul persoanelor care au murit în aceste inundații sunt șase: două la Songkhla, două la Pattani, una Yala și alta la Trang, cea din urmă o asistentă medicală în vârstă de 39 de ani, mamă a doi copii, care a murit vineri, după ce a fost târâtă de o viitură.

Surse ale Departamentului de Prevenire și Gestionare a Dezastrelor au informat că districtele unde condițiile sunt cele mai critice sunt Krasae Sin, Ranot, Sathing Phra și Singha Nakhon, situate de-a lungul lacului Songkhla.

Autoritățile depun eforturi pentru a reduce nivelul apei lacului, eliberând apele în golful Thailandei și avertizând că, dacă prognoza nu se ameliorează, inundațiile în zonă ar putea dura o lună, relatează AGERPRES.

De asemenea, apele râului Sungay Kolok s-au umflat și au inundat mai multe zone din provincia Narathiwat, unde nivelul apei a ajuns până la doi metri înălțime.

Inundațiile sunt frecvente în Thailanda, unde se înregistrează precipitații abundente în această perioadă a musonului care afectează partea meridională a țării - în perioada septembrie și decembrie, și partea centrală și septentrională - între iunie și octombrie.

Mai multe articole despre:
inundaţii inundaţii Thilanda