MENIU

Bărbatul din spatele atentatului din Paris a mărturisit motivul atacului sângeros: 3 morți

Bărbatul în vârstă de 69 de ani care a ucis vineri trei persoane şi a rănit alte trei în apropierea unui centru cultural kurd, la Paris, i-a spus unui poliţist, la arestare, că a acţionat pentru că este ”rasist”, declară o sursă apropiată dosarului sâmbătă, la o zi după acest atac sângeros, în arondismentul al X-lea, cu privire la care ancheta continuă în vederea stabilirii motivaţiilor.

Bărbatul, cunoscut poliţiei din cauza unor violenţe cu arma, ”a fost arestat imediat după fapte şi plasat în arest preventiv”, a anunţat procurorul Parisului, Laure Beccuau, scrie ziare.com.

Imobilizat într-un salon de coafură situat în apropierea centrului cultural kurd - înainte de intervenţia poliţiei -, el a fost arestat cu o ”valiză” asupra sa, în care se aflau ”două, trei încărcătoare (de armă) încărcate, o cutie de cartuşe de calibrul 45 cu cel puţin 25 de cartuşe înăuntru”.

O anchetă a fost deschisă cu privire la asasinat, tentativă de asasinat, violenţe premieditate cu arme şi încălcarea legislaţiei armelor.Investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei Judiciare. 

Mai multe articole despre:
atentat paris motiv atentat paris atac paris