MENIU

Bărbatul care a vrut să DETURNEZE un AVION către SOCI era în stare de ebrietate

Bărbatul care a încercat să deturneze avionul, în stare de ebrietate

Bărbatul care a încercat să deturneze un avion de pasageri turc spre staţiunea rusă Soci era în stare de ebrietate şi a fost calmat de echipaj, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate turce citate de agenţia Dogan.

Un pasager ucrainean a vrut să deturneze spre staţiunea rusă Soci, unde are loc ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice, un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina. Aeronava de tip Boeing 737-800 a fost forţată de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul.

Imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoară în acest moment ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă. Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, autorul tentativei de deturnare consumase băuturi alcoolice şi a fost calmat de membrii echipajului aeronavei.

Forţele aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă. Avionul a aterizat în siguranţă pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul, la ora locală 18.02 (18.02, ora României). Suspectul a fost plasat în stare de arest.

 

ATERIZARE DE URGENŢĂ a unui AVION decolat din Ucraina, după o TENTATIVĂ de DETURNARE către SOCI

 
Mai multe articole despre:
Soci Soci 2014 avion pegasus avion deturnat