MENIU

Barack Obama uimește cu vocea sa. Cum a interpretat imnul religios "Amazing Grace"

Președintele SUA, Barack Obama, a cântat imnul religios, "Amazing Grace", la finalul unei slujbe care a marcat comemorarea celor nouă persoane ucise, într-un atac rasist asupra unei biserici. Preşedintele american a reuşit să ridice audienţa în picioare, la finalul unui discurs în care a vorbit despre rasism şi curaj.

Obama a asistat la înmormântarea pastorului bisericii metodiste din Charleston, Clementa Pinckney, care a fost împuşcat mortal, alături de alte opt persoane, într-un atac atribuit lui Dylann Storm Roof, care a declarat că şi-a dorit, prin gestul său, să "pornească un război al raselor", potrivit Mediafax.

În prezenţa a mii de persoane, Obama a declarat că Clementa Pinckney a fost un "om bun", pe care l-a cunoscut. La finalul discursului, preşedintele SUA i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi la ceremonie după ce a început să cânte "Amazing Grace". Toţi cei care au asistat la funeralii s-au ridicat în picioare şi au cântat alături de preşedinte.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis, pe 18 iunie, într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina, au anunţat oficiali, precizând că bărbatul alb care a deschis focul în timpul unui curs de studii biblice era căutat joi dimineaţa.

Mai multe articole despre:
interpretare Barack Obama Amazing Grace