MENIU

Barack Obama a salutat ”forța coaliției” împotriva jihadiștilor din Statul Islamic

Președintele american, Barack Obama, a salutat, marți, ”forța coaliției” împotriva jihadiștilor din Statul Islamic (SI), subliniind că alianța dovedește faptul că SUA nu sunt singure, în eforturile de combatere a grupării radicale, transmit Reuters și AFP.

”Statele Unite ale Americii vor continua construirea coaliției împotriva SI”, a promis Barack Obama, în cadrul unui discurs susținut la Casa Albă, înaintea plecării sale la lucrările Adunării Generale a ONU, de la New York, anunță Agerpres.

Potrivit președintelui american, forța acestei coaliții, ce numără în prezent peste 40 de țări — inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrein și Qatar, cele cinci state arabe care au luat parte marți la raidurile aeriene — arată faptul că lupta împotriva jihadiștilor nu este doar a Americii. Obama a reafirmat, totodată, că SUA vor face ”tot ce este necesar” pentru a învinge Statul Islamic.

”Încă o dată, trebuie să le fie clar tuturor celor care complotează împotriva Americii și pentru a le face rău americanilor că nu vom tolera existența de fiefuri pentru teroriști care ne amenință populația”, a asigurat Barack Obama.

Mai multe articole despre:
coaliţie Barack Obama jihadişti Statul islamic