MENIU

AVIONUL DISPĂRUT: Următoarele două zile sunt vitale pentru operațiunile de căutare

AVIONUL DISPĂRUT: Următoarele două zile sunt vitale pentru operațiunile de căutare

Ministrul malaezian al transporturilor Hishammudin Hussein a declarat vineri că următoarele două zile sunt vitale pentru operațiunile de căutare a epavei avionului companiei Malaysia Airlines dispărut la 8 martie, în timp ce efectua zborul MH370 între Kuala Lumpur și Beijing, relatează agenția Xinhua.

''Cred că acest weekend este foarte, foarte important, întrucât căutările s-au restrâns acum pe o suprafață foarte, foarte mică'', a spus Hishammudin Hussein, potrivit agerpres.ro.

Autoritățile malaeziene și australiene, care preconizează să restrângă căutările în aer și la sol, apreciază că știu poziția aproximativă a epavei aparatului Boeing 777 — aflată la circa 1.550 km nord-est de Perth — bazându-se pe cele patru semnale sonore care se crede că provin de la cutiile negre. Totuși, de o săptămână nu a mai fost auzit niciun semnal sonor, iar cum bateriile de localizare a cutiilor negre au depășit durata de viață de aproximativ 30 de zile, luni s-a decis trimiterea submarinului fără echipaj Bluefin-21, ce are dimensiunea unei torpile, pentru a continua căutările.

Mai multe articole despre:
morţi avion pasageri căutări avion dispărut