MENIU

Avion prăbușit Franța. Primul accident al unei companii low-cost în Europa

Avion prăbușit Franța. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost al gigantului Lufthansa, s-a prăbușit marți, cu 148 de persoane la bord, într-o zonă montană din sudul Alpilor francezi, în primul accident de acest gen implicând o companie aeriană europeană low-cost în Europa, relatează Europe1.

Avion prăbușit Franța. Aparatul de zbor a dispărut de pe radare în jurul orei locale 10:39, iar câteva minute mai târziu (10:47) a emis un semnal S.O.S, scrie agerpres.ro.

Prăbușirea avionului Airbus A320, al companiei Germanwings, reprezintă primul accident de avion implicând o companie aeriană low-cost în Europa, a confirmat Air France pentru Europe1.

Avion prăbușit Franța. Compania Germanwings asigură cea mai mare parte a zborurilor intraeuropene pentru Lufthansa, gigantul european de transport aerian.

Fabricantul de aeronave Airbus a lansat propria investigație în cazul prăbușirii avionului său de tip Airbus A320 în sudul Franței. O celulă de criză a fost creată ad-hoc la sediul său din Toulouse care va aduna toate informațiile despre avionul implicat în această tragedie.