MENIU

Un avion de pasageri a aterizat forțat și a luat foc pe aeroportul din Dubai. Un pompier a murit

Un avion de pasageri al companiei Emirates a luat foc după ce a aterizat forțat pe aeroportul din Dubai. Totodată, un pompier a murit în explozia produsă în timp ce încerca să stingă avionul de pasageri care a aterizat forţat, miercuri, pe Aeroportul internaţional din Dubai, anunţă autorităţile din Emiratele Arabe Unite, citate de CNN.

UPDATE 21.33 Directorul companiei aeriene Emirates, Ahmed bin Saeed Al Maktoum, a declarat miercuri după-amiază că un pompier a murit în timp ce încerca să stingă avionul.

"Îi aducem omagiu pompierului care şi-a pierdut viaţa în timp ce lupta cu flăcările. Le mulţumim tuturor echipajelor care au intervenit la acest accident", a precizat Al-Maktoum. Zece persoane sunt spitalizate în urma accidentului aerian.

UPDATE: Zborurile de pe aeroportul internaţional Dubai, cel mai aglomerat din lume în ceea ce priveşte cursele internaţionale, au fost reluate la ora locală 18.30 (17.30 ora României), a anunţat Guvernul citat de AFP.

UPDATE: Toate operațiunile de pe aeroportul internațional din Dubai au fost suspendate miercuri după accidentul survenit la aterizarea unui avion Boeing 777 al companiei Emirates, a anunțat operatorul Dubai Airports, relatează AFP.

Un avion de pasageri a efectuat o aterizare forțată pe aeroportul din Dubai, din cauza unei defecțiuni a echipamentului, iar martorii oculari au postat fotografii și filmulețe care arată aeronava cuprinsă de flăcări. 

Potrivit martorilor oculari, aeronava s-a apropiat de pistă cu o viteză foarte mare și a luat foc după ce trenul de aterizare a funcționat doar parțial.

Primele informații arată că nu există victime - toți pasagerii fiind evacuați.

Oficialii din Dubai au confirmat informațiile. Avionul, un Boeing 777 cu 282 de oameni la bord, aparține companiei Emirates și a decolat din Thiruvananthapuram, India.

"Toți pasagerii au fost evacuați în siguranță și, până în prezent, putem anunța că nu există victime", a precizat un purtător de cuvînt al aeroportului.  

Mai multe articole despre:
avion flăcări Dubai Emirates