MENIU

AVION DISPĂRUT. Detalii şocante ies la iveală. Ce au ascuns autorităţile malaeziene

<p>ZBORUL MH370</p>

Dispariţia avionului Malaysia Airlines lasă loc şi mai multor teorii ale conspiraţiei, în lipsa epavei, a cauzelor şi a unor rezultate concrete în anchetă. Presa britanică scrie despre câteva aspecte pe care autorităţile malaeziene nu le-au divulgat presei şi care ar fi putut avea un rol major în ceea ce s-a întâmplat pe 8 martie. 

Menţionată la început, apoi dezminţită, ipoteza unui act de terorism la bordul zborului MH370 rămâne o variantă de luat în considerare. Suspiciunile pornesc de la faptul că avionul a fost deturnat. La o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur şi-a schimbat brusc ruta după întreruperea comunicaţiilor şi dezactivarea intenţionată a echipamentelor de monitorizare. Daily Mail scrie că 11 persoane având legături cu gruparea teroristă al-Qaida au fost reţinute în mare secret săptămâna trecută în Malaezia.

Un alt semn de întrebare îl reprezintă o încărcătură misterioasă de la bordul aeronavei Boeing 777. Pe lângă cei 239 de pasageri şi bagajele lor, avionul mai transporta la Beijing fructe, baterii din litiu şi un al treilea produs pe care oficialii Malaysia Airlines au omis să-l declare public. Chestionaţi pe această temă de presa locală, reprezentanţii companiei au declarat că încărcătura de două mii de kilograme consta în accesorii pentru telecomunicaţii. Coincidenţă sau nu la bord se aflau şi 20 de angajaţi ai unei firme americane specializate în componente pentru sisteme de armament de înaltă precizie. Una dintre teorii este că avionul nu s-a prăbuşit şi că a fost capturat pentru încărcătura lui misterioasă.