MENIU

AVION de vânătoare, DOBORÂT în Ucraina

AVION de vânătoare ucrainean, DOBORÂT de separatişti

Un avion de vânătoare de tip MiG-29 aparţinând armatei ucrainene a fost doborât, duminică, de către separatişti în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt militar ucrainean.

"Un MiG-29 a fost doborât de către terorişti duminică dimineaţa, după ce şi-a îndeplinit cu bine sarcina, lichidând un grup" de rebeli, a declarat Leonid Matiuhin, un purtător de cuvânt al operaţiunii militare din estul ţării.

"Pilotul s-a catapultat. În urma unei operaţiuni de căutare, a fost găsit, iar în prezent de află într-un loc sigur", a adăugat el.

Kievul acuză Rusia că a introdus trei lansatoare de rachete în Ucraina

Pe de altă parte, Kievul a acuzat Rusia că a introdus în Ucraina trei lansatoare multiple de rachete de tip Grad de pe teritoriul rusesc şi a denunţat încălcarea spaţiului aerian ucrainean de către avioane ruseşti fără pilot.

"O coloană militară în care se aflau trei sisteme de tip Grad a pătruns din Rusia, prin satul (ucrainean) Diakove, în direcţia Nîjni Nagolcik, la aproximativ 76 de kilometri nord de bastionul rebel Lugansk", a declarat Andrii Lîsenko.

DOI ROMÂNI luptă alături de SEPARATIŞTI, în estul Ucrainei

Doi români, dar şi turci, sârbi, italieni şi germani luptă alături de voluntari ruşi în estul Ucrainei împotriva forţelor ucrainene, a declarat, sâmbătă, "premierul" "republicii" de la Doneţk Aleksandr Zaharcenko, pentru postul de televiziune pro-Kremlin Life News.

"Etnici ucraineni", care sunt voluntari venind din Rusia şi nu militari, luptă pentru rebeli, alături de "turci, numeroşi sârbi, italieni şi germani şi chiar doi români", a declarat Zaharcenko, care a anunţat, la sfârşitul săptămânii, că 1.200 de combatanţi au fost antrenaţi în Rusia.