MENIU

Avioanele de pasageri americane riscă să devină țintele teroriștilor Al Qaida

Autoritățile americane se tem că o celulă a organizatiei teroriste Al Qaida, din Siria, ar putea reprezenta un pericol iminent, mai mare decât Statul Islamic, și că ar putea plănui atacuri la bordul avioanelor americane.

Ramura al Qaida, din Siria, este formată din jihadiști din Afganistan, Yemen, Siria și Europa, în centrul său având luptători veterani ai organizației teroriste, originari din Afganistan și Pakistan, care s-ar fi deplasat în Siria, nu pentru a lupta împotriva guvernului lui Bashar al Assad, ci au fost trimiși de liderul al Qaida Ayman al Zawahiri, pentru a recruta europeni și americani, ale căror pașapoarte le permit să se urce la bordul avioanelor americane, potrivit Ziare.com. Mai mult, militanții Khorasan au colaborat cu fabricanții de bombe, din filiala yemenita a al Qaida, pentru a testa noi moduri pentru a introduce explozibili, dincolo de securitatea de pe aeroporturi. Teama este că militanții Khorasan ar putea furniza explozibili sofisticați recruților occidentali, pentru a le putea "strecura" la bordul avioanelor americane.
În fața acestei amenințări, autoritățile americane, pentru securitatea transporturilor, au decis, în luna iulie, să interzică telefoanele mobile și laptopurile, care nu sunt încărcate, din avioanele care au ca destinație SUA și care provin din Europa și din Orientul Mijlociu.

 

Mai multe pe Ziare.com

Mai multe articole despre:
terorişti Al Qaida pasageri ţinte avioane americane