MENIU

Avertismentul lui Kerry în privinţa Rusiei

<p>John Kerry&nbsp;</p>

Secretarul de stat american John Kerry a afirmat sâmbătă că Rusia ar trebui să-și schimbe țintele militare în Siria în contextul în care există perspectiva încheierii unui armistițiu, informează AFP.

"În prezent majoritatea atacurilor ruse se concentrează pe grupările de opoziție legitime. Pentru a se ajunge la un acord (privind armistițiul) este esențial ca Rusia să-și schimbe țintele" în Siria, a spus Kerry la Conferința pentru Securitate de la Munchen, potrivit Agerpres.ro.

Occidentalii reproșează Rusiei faptul că loviturile sale ariene vizează în special opoziția moderată și nu jihadiștii cei mai radicali, cu scopul de a susține regimul președintelui sirian Bashar al-Assad. La rândul lor rușii susțin că vizează doar grupările teroriste.

"Suntem într-un moment de tranziție" între război și pace, a punctat John Kerry. "Deciziile care vor fi luate în următoarele zile, săptămâni sau luni ar putea pune capăt războiului, sau să deschidă posibilitatea unui conflict mult mai amplu", a atenționat secretarul de stat al SUA.

Mai multe articole despre:
Rusia Siria John Kerry ţinte militare