MENIU

Avertismente dramatice la vîrful UE: Ne așteaptă un ”coșmar naționalist” în următorii cinci ani

Suporteri ai Ligii, partidul aflat la guvernare la Roma

Președintele Consiliului European Donald Turk, dar și liderul liberal Guy Verhofstadt au lansat fiecare un avertisment privind ascensiunea forțelor naționaliste la alegerile europene din luna mai.  

Avertismente cât se poate de serioase din partea preşedintelui Consiliului European. Forţele antieuropene încearcă să influenţeze alegerile europarlamentare de pe 26 mai, spune sus și tare Donald Tusk. Și le cere alegătorilor să se mobilizeze împotriva partidelor ostile Uniunii Europene.

”Există forţe externe antieuropene care doresc să influenţeze, deschis sau în secret, alegerile democratice ale europenilor, aşa cum s-a întâmplat în cazul Brexitului sau al unor campanii pentru alegeri din Europa. Şi s-ar putea să fie şi cazul alegerilor europene din mai.

Nu permiteţi partidelor politice înfiinţate de forţe externe ostile Europei să decidă priorităţile UE şi conducerea instituţiilor europene”, a spus Tusk.

Un apel similar a venit și de la Guy Verhofstadt, liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European.

”Nimic nu este etern. Nimic. Nu toate instituțiile politice sunt veșnice. Reforma este o datorie pe care o avem. Dacă eșuăm, atunci o tragedie, un coșmar va deveni realitate”, a spus Verhofstadt.

Liberalul a avertizat că UE riscă să se confrunte cu un coșmar populist-naționalist până la mijlocul următorului deceniu dacă centriștii nu vor câștiga mai mult sprijin public.

Mai multe articole despre:
donald tusk Guy Verhofstadt