MENIU

Avalanşă în Alpii francezi:un grup de liceeni şi profesorul lor, surprinşi. 3 morţi, numeroşi răniţi

Avalanşă puternică, miercuri, în jurul orei 16 - ora Franţei - în Alpii francezi. Primele informaţii susţin că mai mulţi elevi de liceu au fost surprinşi, împreună cu profesorul lor, de avalanşă.

UPDATE 22.18. S-a confirmat că avalanşa a avut loc pe pârtia de schi închisă publicului numită Bellecombe, deosebit de periculoasă, susţin autorităţile franceze. Profesorul de liceu care însoţea grupul de elevi de liceu din Lyon se află în stare gravă.

UPDATE 20.34. Un elev de liceu a decedat, în ciuda eforturilor salvatorilor. El este cea de-a treia victimă, după un alt coleg de-al său, de 14 ani şi un turist din Ucraina.

UPDATE 19.37. Prima victimă a avalanşei de la Deux Alpes este un elev de 14 ani din Lyon.

UPDATE 19.28. Cea de-a doua persoană ucisă în avalanşă era un cetăţean din Ucraina, fără nicio legătură cu gupul de elevi din Franţa, susţine AFP, citând jandarmeria franceză. Autorităţile susţin că aceştia se aflau pe o pârtie de schi închisă publicului.

Fotografie din timpul misiunii de salvare. Sunt căutaţi elevii dispăruţi. Sursa: Le Dauphine


UPDATE 19.25. Este vorba, susţin ziarele franceze, de un grup de elevi de la un liceu şi colegiu din Lyon,  pe nume Saint Exupery. Aceştia se aflau în staţiunea de schi pentru o săptămână.

UPDATE 19.16. Bilanţul victimelor a ajuns la doi morţi şi două persoane rănite grav, în stop cardiac şi de o altă persoană în stare gravă.

UPDATE 19.10: Cum arată prima fotografie de la locul avalanşei, realizată de jurnaliştii de la Le Dauphine. Grupul ar fi fost format din 10 persoane, din elevi de liceu acompaniaţi de unul sau de doi profesori.

 

Poliţia franceză a dat publicităţii primul bilanţ al victimelor avalanşei, precizând că există un mort şi că 5 elevi de liceu au fost daţi dispăruţi şi alţi cinci se află în stare gravă, conform AFP. Incidentul s-a produs în Les Deux Alpes.

Mai multe articole despre:
Alpi avalanşă les deux alpes