MENIU

AUSTRIA. Câștigătorul alegerilor, Sebastian Kurz, invită extrema-dreaptă la negocieri

Sebastian Kurz

Extrema dreaptă urmează să răspundă în cursul după amiezii de marţi la invitaţia făcută de liderul ÖVP, partid ce a câştigat alegerile legislative din 15 octombrie, scrie Kurier.at, citat de Euractiv.ro.

Conservatorii şi, în special, Sebastian Kurz au avut în campania electorală poziţii apropiate de cele ale FPÖ în ceea ce priveşte migraţia şi sistemul de impozitare.

Kurz a lansat invitaţia în cadrul unei conferinţe de presă după ce cancelarul social-democrat, Christian Kern, al căruit partid s-a clasat pe poziţia a doua în alegeri, a anunţat că ar prefera să meargă, după zece ani în care a format o mare coaliție cu conservatorii.

Sebastian Kurz a avut deja discuţii foarte constructive cu liderul extremiştilor de dreapta, Heinz-Christian Strache, dorind formarea cât mai rapid posibil a unui guvern stabil.

"Sper că FPÖ va accepta invitaţia", a declarat Kurz. Dacă cei doi se vor înţelege, FPÖ va reveni la putere după 17 ani. În anul 2000, un alt cancelar conservator, Wolfgang Schüssel, i-a invitat pe extremişti să facă parte dintr-o coaliţie de guvernare.

Mai multe articole despre:
Austria extrema dreaptă