MENIU

Atletul ucigaş din Africa de Sud va fi eliberat

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius va ieşi din închisoare pe 21 august, în urma unei recomandări făcute de către "Departamentul pentru Servicii Punitive" al Africii de Sud. Potrivit legii din acea ţară, condamnatul poate fi eliberat sub "supraveghere judiciară", dacă a executat cel puţin o şesime din pedeapsă.

Oscar Pistorius a fost întemniţat anul trecut, după ce a fost găsit vinovat de uciderea involuntară a prietenei sale, Reeva Steenkamp, pe care a împuşcat-o prin uşa închisă a toaletei locuinţei sale, pe 14 februarie 2013.

Sentinţa a fost contestată de Parchet, ai cărui reprezentanţi au susţinut că nu sunt
convinşi de caracterul involuntar al crimei comise de Pistorius.

Procesul atletului va fi reexaminat de către magistraţii Curţii Supreme de apel din Africa de Sud, care vor verifica dacă judecătoarea a aplicat corect legea atunci când l-a condamnat pe Pistorius pentru omucidere involuntară şi nu pentru crimă cu premeditare.

Sportivul cu ambele membre inferioare amputate execută, în prezent, o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Procesul în care este judecat pentru omucidere involuntară, va fi reexaminat în apel la Curtea Supremă, în noiembrie.