MENIU

Atentatul din Pakistan, condamnat de comunitatea internațională: "Un act de terorism înfricoșător!"

Comunitatea internațională - de la secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, până la Vatican și SUA - a condamnat atentatul sinucigaș în care au fost ucise cel puțin 65 de persoane duminică, în orașul pakistanez Lahore, calificându-l drept un "act de terorism înfricoșător", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Secretarul general condamnă ferm atentatul sinucigaș de duminică, comis în parcul Gulshan-e-Iqbal, în orașul pakistanez Lahore. Secretarul general cere ca autorii acestui act de terorism înfricoșător să fie aduși rapid în fața justiției", se arată într-un comunicat al ONU.

Ban a prezentat "condoleanțe familiilor victimelor", exprimându-și "solidaritatea cu poporul și guvernul Pakistanului". El a invitat autoritățile "să facă tot posibilul pentru a lua măsuri de protecție care să permită să se asigure securitatea tuturor indivizilor, inclusiv a minorităților religioase care trăiesc în această țară".

Atentatul sinucigaș, soldat cu 65 de morți în Pakistan, "aruncă o umbră de angoasă asupra sărbătorii Paștelui" și lovește cu o "violență fanatică în membrii minorității creștine", a reacționat duminică seara și Vaticanul. Într-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a spus că Papa Francisc a fost informat cu privire la această "oribilă masacrare a zeci de oameni nevinovați, care aruncă o umbră de tristețe și de angoasă asupra sărbătorii Paștelui".

De asemenea, SUA au condamnat, duminică, în termenii cei mai fermi explozia comisă în mijlocul unei mulțimi de oameni la Lahore și a promis să ajute Pakistanul în lupta împotriva terorismului.

 

Atentat sinucigaș la Lahore, Pakistan. Cel puțin 69 de morți. Atacul a fost revendicat!



Cel puțin 65 de persoane, între care numeroși copii, au fost ucise și alte 340 — rănite într-un atentat sinucigaș într-un parc ticsit de lume în Lahore, unde creștinii celebrau Paștele.

Autoritățile se așteaptă ca bilanțul atentatului să crească. Bile metalice se aflau în bomba detonată de atentatorul sinucigaș pentru a-i crește puterea distructivă.

Mai multe articole despre:
SUA ONU Vatican atentat pakistan act de terorism