MENIU

Atentat terorist în Liban. Zeci de persoane au fost ucise. MAE reacţionează

Alte atentate

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte câteva sute au fost rănite în Liban în urma unui dublu atentat sinucigaş. Deflagraţiile au avut loc în oraşul Beirut în zona controlată de mişcarea şiită Hezbollah. Atentatul a fost revendicat de militanţii Statului Islamic.

Deflagraţiile au avut loc la o distanţă de 5 minute una de cealaltă şi s-au produs în faţa taberei de refugiaţi Burj el-Barajneh.

Zona se află sub controlul miliţiei şiite Hezbollah care participă activ alături de Iran la conflictul militar din Siria. Imediat după producerea exploziilor, autorităţile libaneze au făcut apel la populaţie pentru a sta în case în eventualitatea producerii altor explozii.

Primul ministru Tammam Salam a condamnat în termeni duri atentatul terorist şi a declarat doliu naţional astăzi în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist care a avut loc joi la periferia sudică a Beirutului și care a făcut victime numeroși civili nevinovați

Într-un comunicat, MAE transmite cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor și speră în însănătoșirea cât mai grabnică a celor răniți.

"În astfel de momente, mai mult decât oricând, Ministerul Afacerilor Externe dorește să sublinieze sprijinul său pentru pacea, stabilitatea și unitatea Libanului, precum și importanța continuării luptei comune împotriva terorismului", precizează sursa citată.

Mai multe articole despre:
morţi Liban MAE comunicat