MENIU

Alertă în Franța! Atac la Lyon: Cel puțin 13 victime. Specialiștii antiterorism preiau cazul (VIDEO)

Cel puţin 13 persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în estul Franţei. Specialiştii antiterorism au preluat investigaţia asupra exploziei din centrul oraşului Lyon în care au fost rănite mai multe persoane, au declarat procurorii francezi vineri.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că este ţinut la curent în legătură cu "atacul" de la Lyon. "A avut loc un atac la Lyon. Nu este sarcina mea să fac bilanţul. În acest moment, ştiu că sunt doar răniţi", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei emisiuni, răspunzând la o întrebare despre incidentul din Lyon.

Macron a mai spus că "gândurile" sale sunt la persoanele rănite în acest atac.

În explozie au fost rănite 13 persoane, inclusiv un copil, a comunicat vineri seară Prefectura din Rhône. Victimele au fost transferate la spital.

Poliţia caută un bărbat cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani, anunţă BFM TV.

sursă: BFM TV

 

Cel puțin 8 persoane au fost rănite, anunță Realitatea TV.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a calificat drept "atac" această explozie.

Zona în care a avut loc explozia a fost evacuată de către forțele de ordine.

Deflagraţia s-a produs în zona Victor Hugo, în apropierea Pieţei Bellecour, în centrul oraşului Lyon, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro şi de postul BFMTV.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle cauzele deflagraţiei.

Potrivit Parchetului din Lyon, autorităţile suspectează că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal. Conform reprezetanților poliției, la locul deflagrației au fost găsite șuruburi, iar anchetatorii merg pe ipoteza unui sac plin de șuruburi, la care a fost atașat un dispozitiv artizanal cu explozibil.

O altă sursă din poliția fraceză a declarat că înaintea delfagrației a fost văzut un bărbat pe bicicletă care a aruncat pachetul explozibil.