MENIU

ATENTAT FRANȚA. Lumea Arabă, reacții ȘOCANTE pe Twitter: Executarea lor, cea mai ușoară pedeapsă

Vestea masacrului din Paris s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare din lumea arabă. Mulți au condamnat violența și și-au arătat îngrijorarea față de reacția anti-musulmană care va urma, în timp ce alții au numit atentatul de la Charlie Hebdo o "victorie" sau o "invazie binecuvantată", notează The New York Times, citată de HotNews.ro. 

Abu Obaida al-Libi, un utilizator Twitter care a imprumutat aliasul utilizat de militantii, care au fost ucisi in Libia sau Siria, a distribuit o fotografie cu unul dintre atacatorii atentatului care indrepta o arma catre o victima, insotita de mesajul "Am razbunat profetul". Totodată, într-o alta postare, acelasi utilizator a salutat "operatiunea puternica din Franta" impotriva unui "ziar cunoscut pentru abuzurile comise la adresa islamului", precizand ca "ceea ce urmeaza va fi mai rau".

Multe postari de pe retelele de socializare indica simpatie pentru atacul la adresa sediului revistei de satira Charlie Hebdo, fiind scrise de persoanele care admira gruparea extremista Statul Islamic.
Un alt cont care parea sa sprijine gruparea Al Qaida, din peninsula Araba, sarbatorea, de asemenea, atacul, spunand ca cei care il insulta pe profetul Mohamed merita moarte. 

"Executarea lor a fost cea mai usoara pedeapsa. Urmeaza o eternitate in focurile iadului".

În același timp, retele de socializare in limba araba, engleza sau franceza au fost inundate si de postari care condamnau atacul. In general, cei care critica aspru atentatul se afla in zonele care s-au confruntat cu cele mai mari violente din partea gruparilor Al Qaida sau Statul Islamic si unde anumite sectoare, din societate, se tem de influenta islamista din ce in ce mai pregnanta.

 

Mai multe pe HotNews.ro.