MENIU

Atacuri informatice în Franţa. Vizate: site-uri de instituţii şi ziare

Ediţiile online ale mai multor publicaţii franceze au fost sparte de hackeri. Ministerul francez al Apărării anunţase, vineri dimineaţă, că şi-a consolidat sistemele de protecţie împotriva atacurilor informatice, în urma unor atacuri contra site-urilor sale.

Mai multe atacuri cibernetice au avut loc în Franţa, vizate fiind siteuri de publicaţii şi de instituţii publice.

Potrivit Realitatea TV, ediţiile online ale publicaţiilor LE PARISIEN, L'EXPRESS şi 20MINUTES nu mai funcţionau, vineri la prânz.

Alte două atacuri "vizau două regimente ale armatei terestre, inclusiv o şcoală", a declarat viceamiralul Arnaud Coustillière, un oficial din cadrul centrului de apărare cibernetică al Statului Major al armatei, scrie Mediafax.

La o zi după marşul de duminică de la Paris, organizat în memoria celor 17 persoane ucise în atentate săptămâna trecută, "a fost luată decizia de a ridica nivelul de vigilenţă pe Internet", iar "începând de marţi am dispus crearea unei celule de criză, pentru a supraveghea" atacurile informatice, a adăugat Coustillière.

"Atacurile asupra site-ului Dicod (serviciului de comunicare al ministerului) continuă, se găsesc în mod regulat tineri care vor să testeze site-ul Dicod", a precizat viceamiralul.

"În opinia mea, aceste atacuri sunt un răspuns la manifestaţia de duminică, din partea unor tineri care nu aderă la anumite valori", a declarat el.

Potrivit unor surse deschise şi disponibile, peste 20.000 de atacuri informatice vizând site-uri ale şcolilor şi altor instituţii au fost comise în Franţa, începând din 10 ianuarie, de către "grupuri mai mult sau mai puţin structurate sau de hackeri islamişti bine cunoscuţi", a adăugat oficialul francez.

Aceste atacuri au loc prin saturaţia, penetrarea sau "desfigurarea" site-urilor, o operaţiune care constă în înlocuirea primei pagini cu alta.

Mai multe articole despre:
Franţa atac cibernetic atac informatic