MENIU

Atac terorist la Istanbul. Cei doi atacatori au fost ucişi: procurorul luat ostatic, grav rănit

Doi militanți ai unui grup turc clandestin de extremă-stânga, care au ținut ostatic marți timp de mai multe ore un procuror într-un tribunal din Istanbul, au fost uciși de poliție și ostaticul a fost grav rănit în timpul operațiunii, a declarat șeful poliției din Istanbul, informează AFP.

UPDATE 23.10. "Procurorul este spitalizat în stare foarte gravă... cei doi teroriști au fost uciși", a declarat în fața presei Selami Altinok, la câteva minute după intervenția unităților speciale ale poliției împotriva răpitorilor în Palatul de Justiție Caglayan.

"Am făcut tot posibilul" să obținem predarea celor doi atacatori, a subliniat Altinok, care a precizat că poliția a intervenit "când au fost trase focuri" de armă.

UPDATE 21.21. O puternică explozie și focuri de armă au fost auzite marți seară în tribunalul din Istanbul unde mai mulți bărbați înarmați l-au luat ostatic pe procurorul care se ocupă de ancheta lansată după moartea unui adolescent rănit de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, relatează AFP și Reuters.

Adolescentul Berkin Elvan a murit anul trecut în martie, după ce a fost în comă timp de nouă luni.

Atacatorii au postat imagini pe Twitter. Într-o fotografie publicată de Russia Today, atacatorii ţin o armă îndreptată spre procurorul Mehmet Selim Kiraz şi continuă să posteze fotografii pe reţelele de socializare, scrie jurnalul.ro.

Potrivit presei turce, care citează o declarație publicată pe un site apropiat grupării DHKP-C, comandoul terorist a amenințat că va ucide ostaticul dacă până la ora 12:35 GMT polițiștii acuzați nu își mărturisesc public crima.

Gruparea extremistă DHKP/C a fost fondată în 1978 şi este responsabilă de un număr foarte mare de asasinate şi atacuri sinucigaşe. În Turcia, SUA şi statele din UE această grupare este considerată teroristă.


Mai multe articole despre:
terorism Berkin Elvan procuror luat ostatic