MENIU

ATAC TERORIST Bruxelles. Mărturiile conductorului din metroul groazei

ATAC TERORIST Bruxelles. Mărturiile conductorului din metroul groazei

Cel puțin 34 de persoane au murit, într-un dublu atac terorist petrecut, marți dimineață, în capitala Belgiei. Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit cel puțin 14 oameni. O a treia deflagrație s-a produs la metrou, în stația Maelbeek, unde alte 20 persoane au decedat.

Christian Delhasse conducea metroul in care a explodat bomba.

La ora 09:15, pe linia de metrou 1-5, intr-un tren cu directia d'Arts-Loi, incepe groaza. Se aude o explozie, conductorul opreste trenul cu patru garnituri. La inceput, a crezut ca e vorba de o problema tehnica, relateaza rtbf.be, care a stat de vorba cu Christian Delhasse.

Curand, isi da seama ca situatia este mult mai grava decat o defectiune tehnica. Deschide usa si ofera ajutor ranitilor.

"Am facut ceea ce trebuia sa fac. Eu nu aveam nimic, nicio leziune. Am respectat procedurile. Socul pentru mine este imens... am vazut oameni intinsi pe jos, tot acest carnagiu...", a spus conductorul.

Sefii l-au laudat pentru calmul de care a dat dovada si pentru ca e evacuat pasagerii "in cateva secunde", relateaza ziare.com.